Tel praktijk: 03 376 71 20

Diensten

Hier vindt u een overzicht van alle diensten die wij aanbieden bij DAP Van Tilburg.

Chirurgie

In de praktijk voeren wij zowel botchirurgie (orthopedie) als weke delen chirurgie uit, zoals castratie, sterilisatie, wondverzorging, verwijderen van tumoren, abdominale operaties, urethrotomie, oogoperaties, tandheelkunde en orthopedie en meer.

Meer lezen

Dermatologie

Bij kleine huisdieren komen huidziekten zeer frequent voor. De oorzaken voor deze huidproblemen kunnen erg uiteenlopend zijn, gaande van parasieten, infecties en allergieën, tot hormonale, immuun-gemedieerde of tumorale problemen.

Meer lezen

Echografie

Aan de hand van ultrasone geluidsgolven kunnen beelden gemaakt worden van de inwendige structuren. Niet alleen van de vorm van de organen, maar ook de doorbloeding en de functionaliteit. De geluidsgolven zijn voor ons en voor dieren volkomen veilig.

Meer lezen

Hospitalisatie

Onze praktijk is uiteraard ook uitgerust met een hospitalisatieruimte. Na elke operatieve ingreep en wanneer de conditie van uw huisdier het vereist, is het mogelijk om hem in alle rust op te nemen in onze hospitalisatieruimte om het herstel zo spoedig mogelijk te laten verlopen

Meer lezen

Interne geneeskunde en laboratorium

Vaak zal er voor een juiste diagnose een bloed- en/of urineonderzoek uitgevoerd moeten worden. Wij hebben onze eigen bloedanalyse apparatuur. Hiermee kunnen we u zeer snel de resultaten geven van het onderzoek. Bepaalde onderzoeken sturen wij door naar een extern labo.

Meer lezen

Medische consultaties

Niemand kent uw huisdier beter dan u. Wanneer u vindt dat zijn gedrag veranderd is, hij doet ‘raar’, hij eet minder, heeft diarree, slaapt veel, verstopt zich enz, hou er dan rekening mee dat een dier moeilijk pijn laat zien en een verandering in gedrag mogelijk een gezondheidsprobleem kan zijn.

Meer lezen

Oogheelkunde

Oogproblemen kunnen voorkomen op gelijk welke leeftijd. Bij jonge dieren zien we vooral oogontstekingen ten gevolge van infectieuze oorzaken of trauma, terwijl bij oudere dieren dan weer regelmatig ontstekingen ontstaan door een verminderde traanvochtproductie.

Meer lezen

Orthopedie

Orthopedie is de ziektenleer die zich bezig houdt met aandoeningen van de botten en gewrichten. Dit omvat een uitgebreid lichamelijk onderzoek, eventueel aangevuld met röntgenfoto’s. Indien nodig wordt een spalk of verband geplaatst of een orthopedische ingreep uitgevoerd.

Meer lezen

Preventie

Preventieve geneeskunde is een essentieel onderdeel van de praktijk. Preventie helpt uw dier te beschermen tegen toekomstige gezondheidsproblemen door bijvoorbeeld het geven van de juiste voeding of (jaarlijkse) vaccinaties.

Meer lezen

Radiografie

Röntgenfoto’s zijn erg bruikbaar om botbreuken en andere afwijkingen in het skelet goed zichtbaar te maken. Daarnaast kunnen onder andere bepaalde ‘weke delen’ structuren, zoals de buikorganen, de longen en het hart op een foto beoordeeld worden.

Meer lezen

Tandheelkunde

Goede tandverzorging is cruciaal voor de algehele gezondheid van uw huisdier. De combinatie van speeksel, eiwitten, bacteriën en voedseldeeltjes vormen samen een geleidelijke opbouw van plak die op de tanden achterblijft. Mineralen in het speeksel zetten dit vervolgens om in tandsteen.

Meer lezen

Verkoop van voeding

Omdat de voeding die u aan uw huisdier geeft essentieel is voor een goede gezondheid stellen wij u verschillende reeksen van voeding voor die wij speciaal hebben uitgekozen om hun hoge technische kwaliteit (smaak, voedingswaarden, balans, verteerbaarheid, …)

Meer lezen

Tijd voor een jaarlijkse
gezondheidscontrole?