Tel praktijk: 03 376 71 20

Preventie

Preventieve geneeskunde is een essentieel onderdeel van de praktijk. Preventie helpt uw dier te beschermen tegen toekomstige gezondheidsproblemen door bijvoorbeeld het geven van de juiste voeding of (jaarlijkse) vaccinaties.

Preventieve geneeskunde is een essentieel onderdeel van de praktijk. Het helpt uw dier te beschermen tegen toekomstige gezondheidsproblemen door bijvoorbeeld het geven van de juiste voeding. 

Enerzijds zijn er éénmalige preventieve behandelingen, zoals bijvoorbeeld de sterilisatie van vrouwelijke dieren om baarmoederontstekingen of melkkliertumoren te voorkomen, anderzijds zijn er behandelingen die regelmatig herhaald moeten worden zoals jaarlijkse vaccinaties, anti-parasitaire bescherming en tandverzorging. 

Het doel van jaarlijkse vaccinatie is om uw dier te beschermen tegen ernstige ziekten. Het type van vaccin en de frequentie van de herhalingen is afhankelijk van de leeftijd en de leefomstandigheden van het dier. 

Als uw huisdier een bepaalde leeftijd heeft bereikt raden wij aan om jaarlijks een seniorcontrole te laten uitvoeren. Het doel hiervan is het vroegtijdig opsporen van artrose, verminderde hartwerking, verminderde nierfunctie,… 

Tijd voor een jaarlijkse
gezondheidscontrole?